Légfertőtlenítés

2013. november 16. | Szerzõ: Cs. Nagy Gyula |

A baromfi vágó és feldolgozó üzemekben a penész és élesztőgombák megtelepedése problémát jelent. Tapasztalataink szerint a nem megfelelő szellőzés, páralecsapódás és építészeti hiányosságok miatt a hűtött és meleg termek közötti falon, a mennyezet sarkaiban és a hűtőbattériákon telepednek meg a penészgombák.
Ezek a mikroorganizmusok a termekben dolgozó Személyzet számára megbetegedéseket okoz. Eredményesen szisztematikus takarítással és a termekben a megfelelő szellőzés kialakításával lehet védekezni. A takarítás 3 lépésből áll. Az első a hűtőbattériák takarítása és fertőtlenítése.
1.Hűtőbattériák takarítása:
A motorok kiszerelése után kondenzátor lemezek közötti felület takarítása. Csepp tálcák és a lefolyók takarítása.

2.Szellőző rendszer takarítása:
Csővezetékek belső takarítása. Filterek mosása vagy cseréje.

3.Légfertőtlenítés:
Hideg ködgenerátoros technológiával, QAV hatóanyagú fertőtlenítő vegyszerrel a termekben 1-2 l vegyszeres oldat / 1000 lég m3

Kézi kijuttatás célzottan

Légfertőtlenítés

. Fontos a behatási idő megfelelő biztosítása a légtechnikai rendszer programozott járatásával.

Szóljon hozzá!