Eseti higiénikus takarítások az élelmiszeriparban.

2010. július 16. | Szerzõ: Cs. Nagy Gyula |

01906043.jpgAz utóbbi időszakban jelentősen megnőtt az igény az élelmiszeripari üzemek részéről eseti higiénikus nagy takarítások iránt.Az első lépésben a takarítás technológia szempontjából a takarítandó termek, felületek, berendezések felmérése történik meg. Technikai oldalról a víz, elektromos áram és sűrített levegő csatlakozási lehetőségeit tisztázzuk.Tapasztalataim szerint amennyiben az időszakos takarítások fajlagos költségeit hasonlítjuk a folyamatos napi   takarítások ráfordításaival össze az előbbiek (eseti takarítások) mindíg jelentősen magasabb bekerülést jelentenek a Megrendelő számára.  A költségtöbbletet egyrészt az előkészület (berendezés, eszköz, anyag személyzet szállítás, takarító berendezés beüzemelés-beállítás) másrészt a szolgáltatás befejezését követő szállítás, szerelés okozzák.Szerencsés eset ha a Megrendelő rendelkezik használható takarító rendszerrel, általában ezeknél a munkáknál a mobil alacsonnyomású – habosító berendezésünket kell installálnunk. A személyzet munkaideje az utazási időt is tartalmazza.A fentiek szerint el kell gondolkodni, hogy mi az optimális gyakoriság a takarítás külső szolgáltatótól történő megrendelésére.

Szóljon hozzá!